Най-малко седем души загинаха, а повече от 30 са в неизвестност, след

...
Най-малко седем души загинаха, а повече от 30 са в неизвестност, след
Коментари Харесай

Най-малко 7 загинали и над 30 са в неизвестност след свлачище в Грузия

Най-малко седем души починаха, а повече от 30 са в неопределеност, след свлачище в планински курорт в Грузия, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на управляващите.

Свлачището е станало през вчерашния ден в планинската околност Шови, в региона Рача, на към 140 километра от столицата Тбилиси. Мястото е известно с минералните си извори и живописни гледки, а в региона има туристически вили и дребни хотели.

Грузинският премиер Иракли Гарибашвили посети през днешния ден зоната на естественото злополучие и сподели, че досега е доказана гибелта на седем души. Близо 35 индивида са в неопределеност, казаха представители на локалните управляващи.



" За съжаление досега са открити седем тела. Ситуацията е доста комплицирана ", сподели грузинският министър председател пред публицисти. По думите му, спасителите към момента търсят към 30 души, които са в неопределеност след свлачището, показва Франс прес.

" Нека изчакаме резултатите. В момента се работи интензивно ", сподели Гарибашвили и добави, че е наредил на грузинската войска да се включи в издирвателните интервенции.

Грузинският министър председател разгласи 7 август за ден на народен печал за починалите в свлачището, заяви ТАСС.

" В сходство с нашето решение понеделник (7 август) ще бъде разгласен за ден на народен печал ", сподели Гарибашвили, откакто огледа мястото на бедствието.



В резултат на свлачището бяха развалени мостове, пътища, електропроводи, а също по този начин туристически вили и хотел " Сънсет Шови ". Министерството на вътрешните работи незабавно е изпратило на място два хеликоптера на граничната полиция, а през днешния ден към тях са се включили още два вертолета. За два дни от региона са били евакуирани 210 души, показва ТАСС.

" Оцеляхме по чудодеен метод ", съобщи една от оживелите пред грузински медии. 26-годишната Мариам Берианидзе разказа, че е прекарала " 2 часа на половина затрупана " в свлачището.

" Трима души бяха отнесени от пороя пред очите ни и се надявам да бъдат открити живи ", добави младата жена.

Втори следващ ден не престават издирвателно-спасителните интервенции, в които вземат участие към 400 пожарникари, спасители и чиновници на разнообразни полицейски елементи, заяви вътрешното министерство.

Според Мераб Гаприндашвили, геолог от Грузинската организация за околната среда, бедствието е породено от композиция от няколко фактора, в това число проливни дъждове и  " интензивното размразяване " на два ледника.

" Геоложки и хидрометеорологични събития се случиха едновременно ", сподели Гаприндашвили в изявление за грузински малките екрани и добави: " Подобно естествено събитие в никакъв случай не се е случвало в Западна Грузия. "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР